علل افت شنوایی در کودکان
کم شنوایی در کودکان به عارضه ای تلقی می شود که حس شنوایی کودک به طور طبیعی عمل نمی کند و به دلایلی مختلفی حساسیت گوش ها به صدا های محیطی کاهش می یابد. این عامل می تواند تاثیر مخربی بر رشد گفتار و زبان، ارتباط اجتماعی و در در کل زندگی آینده ی کودک بگذارد.
دامنه سنی کم شنوایی بسیار وسیع بوده و در برهه های مختلف زندگی، از ابتدای تولد تا سالمندی، می تواند رخ دهد.
یکی از مهم ترین سوالاتی که والدین کودکان کم شنوا دارند علت بروز کم شنوایی در فرزند دلبندشان می باشد. هم چنین بسیاری از مادر ها نیز برای افزایش اطلاعات در مورد سلامت شنوایی فرزند خود و پیشگیری از مشکلات احتمالی لازم است علل وقع کم شنوایی را بدانند.
در طبقه بندی کلی می توان افت های شنوایی را به دو گروه مادرزادی ( بروز در دوران تولد) واکتسابی ( بروز به دلایل عوامل محیطی ) تقسیم می کنیم.
با وجود پیشرفت های روز افزون علوم پزشکی، هنوز تعریف دقیقی از کم شنوایی مادرزادی وجود ندارد اما به طور معمول به کم شنوایی هایی که دراولین 2 سال زندگی رخ می دهد، کم شنوایی مادرزادی گویند. این عوامل ممکن است ناشی ازعفونت ها، علل قبل از تولد و یا هرگونه افت شنوایی به علت عفونت های دوران بارداری باشد.
از سوی دیگر هرگونه افت شنوایی در دوران کودکی که به دلیل شرایط محیطی رخ دهد را افت شنوایی اکتسابی گویند.
به دلیل محدودیت های موجود در ارزیابی کودکان و گاهی اوقات عدم پی گیری به موقع والدین، بزرگترین چالش شنوایی شناسان تعیین محدوده و مرز بین این دو دسته بندی می باشد. در نتیجه آمار دقیقی از میزان شیوع این عوامل در دسترس نیست. تحقیقات اخیر نشان می دهند که حدود 40 درصد از علت های ناشناخته مادرزادی می باشند.
علل کم شنوایی های مادرزادی خود شامل علل غیرژنتیکی و علل ژنتیکی است.
علل مادرزادی غیرژنتیک
- علل قبل تولد (عفونت های مادری، ویروس ها، داروهای اتوتوکسیک و بیماری های متابولیکی)
- علل حین تولد (نارسی، ضربه، انوکسیا، عفونت، بیلی روبین و…)
- علل بعد از تولد (عفونت، داروهای توکسیک، ضربه و…)
علل مادرزادی ژنتیک
- کم شنوایی به تنهایی (70 درصد )
- کم شنوایی به عنوان بخشی از عوارض سندرم ( 30 درصد )
- کم شنوایی ژنتیکی تاخیری
دیدگاهتان را بنویسید