سنجش شنوایی و تجویز سمعک در مبتلایان به میکروشیا و آترزی
معمولا در مبتلایان به میکروشیا و آترزی کم شنوایی انتقالی رایج تر می باشد که این الگو از کم شنوایی توانایی شنیدن صداهای ضعیف را در فرد می کاهد . ارزیابی سطوح متفاوت سیستم شنیداری ٬ تاخیرات گفتاری٬ عفونت های مکرر و رایج در این کودکان ٬ تاریخچه ی کم شنوایی در خانواده و اختلالات یادگیری باید بررسی شود .
در موارد درگیری دوطرفه میکروشیا ٬به دلیل ریسک بیشتر در میزان کم شنوایی که سبب ضعف در رشد گفتار و زبان می شود نیاز به مداخله زود هنگام در این بیماران مد نظر قرار میگیرد.
✳️ابتدا در این بیماران جهت ارزیابی شنوایی از تست های غربالگری شنوایی نوزادان ٬ تست های الکترو فیزیولوژی شامل ٬ ABR ASSR ٬ تست های رفتاری و دهلیزی جهت بررسی سیستم شنوایی ودهلیزی باید انجام گیرد.
درمان های مختلفی در بیماران مد نظر قرار میگیرد که به شرح زیر می باشد :
❇️ جراحی ترمیمی :
با گذشت زمان کودک بزرگتر می شود و به تدریج شروع به مقایسه ی تفاوت های ظاهری خود با دیگر هم سن و سالان خود می کند. جراحی ترمیمی و بازسازی بافت گوشی در کودک سبب افزایش اعتماد به نفس در کودک خواهد شد .در کاندیداتوری برای انجام عمل کاشت باید احتمال آسیب به عصب زوج۷ در طی جراحی را در نظر بگیریم .علل الخصوص در کودکان مبتلا به Treacher collins به دلیل خارج شدن عصب 7از مسیر اصلی و نرمال خود انجام CT اسکن به جراح برای تصمیم گیری جهت انجام عمل جراحی کمک میکند .
دیگر مواردی که پس از عمل محتمل است re- stenosis کانال گوش خارجی و re-fixation شدن استخوانچه های گوش میانی می باشد که سبب بازگشت کم شنوایی پس از عمل می شود .هم چنین توصیه می شود برای اطمینان از میزان کم شنوایی و تصمیم گیری جهت انجام عمل جراحی تا سن ۷-۵سال منتظر بمانیم .
✅استفاده از سمعک های استاندارد
معمولا در موراد افت شنوایی کمتر از 50dBHL توصیه میگردد .
هم چنین در موراد اختلال یکطرفه تجویز سمعک های CROS جهت ارتقاء توانایی های شنیداری کودک در محیط های آموزشی پیشنهاد می گردد
✅ تجویز سمعک های BC مرسوم
✅تجویز سمعک های BAHA
✅استفاده از سیستم FM
❇️تجویز سیستم های BC که با bypass کردن گوش خارجی و میانی سبب تحریک مستقیم حلزون می شود به دو حالت کاشت شده و یا با استفاده از soft band توصیه می شود .
سمعک های BC بر خلاف BAHA محدودیت سنی ندارند و در نوزادان ٬در هر مرحله از تشخیص قطعی کم شنوایی قابل تجویز هستند .
❇️تجویز وسایل کمک شنیداری که به حالت جفت با استخوان جمجمه کاشت می شوند تقویت بیشتری به میزان dB 10-15 در فرکانس های بالا ایجاد می کند که اهمیت به سزایی جهت شناسایی گفتاردر نویز دارند .
معمولا تجویز سمعک های BAHA سبب بهبود شنوایی تا حدود 15dBHL می شود . این در حالی است که روش های جراحی مختلف جهت باز کردن کانال گوش و استفاده از سمعک های BC مرسوم کمتر سبب بازگشت شنوایی به محدوده ی نرمال 15-10 دسی بل می شود
دیدگاهتان را بنویسید