تاثیر مثبت موسیقی درمانی در مبتلایان به CAPD
در سال ۲۰۱۴ گزارشی توسط دکتر Kraus منتشر شد که به تاثیرات مثبت و مشخص موسیقی درمانی در مغز پرداخته بود. موسیقی به عنوان ابزاری که حالات و احساسات را در کودکان و بزرگسالان تحت تاثیر قرار می دهد، در انواع مداخلات پزشکی(کاهش درد، کاهش فشار خون و … ) و APD موثر می باشد.
اختلال APD بر توانایی های شناختی و درکی فرد موثر بوده و در صورت همراهی با دیگر اختلالات ( ADHD, LDو…) بر کیفیت زندگی فرد بیش از پیش اثر گذار خواهد بود.
❇️مغز کودکان به دلیل نوروپلاستیسیته قابلیت تغییر داشته و تحت تاثیر تکرار و ارائه ی مداوم محرک مناسب، به تدریج مغز یادمیگیرد اصوات و زبان را به درستی پردازش کند. هم چنین ایجاد ارتباطات عصبی جدید و تقویت ارتباطات نیز به دنبال تکرار و افزایش پیچیدگی محرکات مفروض می باشد.
تحت تاثیر ارائه موسیقی، مغز آموزش میبیند اصوات موسیقیایی را از دیگر اصواتی که از نظر موسیقی معنادار نیستند تفکیک کند. این توانایی کمک به درک گفتار در محیط نویزی ( خانه، مدرسه، زمین بازی و…) می کند.
🔆موسیقی سبب ایجاد تغییرات ساختاری در مغز می شود از جمله افزایش ماده ی خاکستری و ارتباطات بین دونیمکره .
🔆موسیقی درمانی در تقویت مکانیزم های مغزی، مهارت خواندن، یادگیری، بهبودی حافظه، افزایش توجه، نیز نقش دارد.
🔆از جمله تفاوت موسیقیدانان با دیگر افراد، میتوان به حجم بیشتر ماده ی خاکستری در بخش های مرکزی سیستم شنوایی و بینایی٬ جایروس هشل بزرگتر، پلانوم تمپورال بزرگتر در سمت چپ، ارتباطات بین دو نیمکره و کورپوس کالوزم بزرگتر اشاره کرد.
✅موسیقی درمانی با تاثیر بر نورون ها و ارتباطات عصبی بر پاسخ عصبی و شلیک نورون ها در پاسخ به محرک ورودی موثر بوده و در روند درمانی مبتلایان به CAPD کمک کننده می باشد
دیدگاهتان را بنویسید