ارتباط کم شنوایی و افسردگی
افراد کم شنوا در ارتباطات خود به شدت دچار مشکل هستند. اما کم شنوایی تنها بر روابط موثر نیست بلکه بر سلامت ذهنی افراد نیز اثر گذار است .
افرادی که نقش فعالی در جامعه داشتند، بدلیل کم شنوایی از موقعیت اجتماعی خود عقب رانده شده و منزوی می شوند تا کمتر استرس و نگرانی را در روابط روزمره خود در محل کار یا در تعامل با اعضای خانواده و دوستان خود تجربه کنند .
افسردگی و انزوای اجتماعی به عنوان یکی از تاثیرات اصلی و مهم کم شنوایی در دنیا مطرح می شود.
❇️طبق مطالعات NIDCD در سال 2014 بیش از ۱۰٪ افراد کم شنوا از افسردگی رنج می برند ٬ این در حالی است که درصد بیان شده در افراد با شنوایی هنجار5% بوده است ٬ بنابراین کم شنوایی ریسک افسردگی را تا بیش از ۲برابر افزایش می دهد .
✳️انزوای اجتماعی در ارتباط با افسردگی علامت خاصی است که در افراد مسن گزارش می شود . پیر گوشی به دلیل افت فرکانس بالا و کاهش وضوح و کیفیت سیگنال دریافتی ٬ در 40-25% افراد بالای 65 سال بیان می شود که در مواردی بدون تشخیص باقی می ماند. اعضای خانواده و دوستان این افراد نقش مهمی در کشف زود هنگام کم شنوایی و جلوگیری از اثرات مخرب آن بر زندگی فرد دارند .
✅✅ طبق بررسی ها در 19% افرادی که افت شنوایی و سمعک را می پذیرند٬ بهبودی چشم گیری در کیفیت زندگی خود را تجربه می کنند .
به مراجعین خود پیرامون استفاده از سمعک فواید زیر را گوش زد کنید :
🔆افزایش کیفیت زندگی
🔆تجربه ی ارتباطی بهتر در محیط کاری و خانوادگی
🔆احساس بهتر و اعتماد به نفس بالاتر
🔆عملکرد های ذهنی بهتر
به یاد داشته باشید قرار گیری مداوم در موقعیت های استرس، نگرانی و عصبانیت به دلایل مختلف از جمله کم شنوایی مزمن، ریسک افسردگی را افزایش می دهد.
دیدگاهتان را بنویسید