تاثیر فاکتورهای مختلف بر فرمول NAL_NL2 در تنظیم سمعک
همانطور که میدانیم این فرمول تنظیمی دستیابی به ماکزیمم درک گفتار و تناسب در بلندی را مد نظر قرار میدهد . به این ترتیب میتوان در کاربران سمعک با استفاده از این فرمول تنظیمی به حداکثر توانایی در شناسایی گفتار بدون تجاوز از محدوده ی نرمال بلندی دست یافت.
در این فرمول تنظیمی برای کاربران باافت شدید تا عمیق برای تراکم fast _acting نسبت تراکم کمتر و برای تراکم slow _acting نسبت تراکم بالاتر را تجویز می کند این در حالی است که برای افراد با افت ملایم تا متوسط ٬ سرعت تراکم تاثیری بر نسبت تراکم ندارد .
در این فرمول تاثیر فاکتور های مختلف بر تنظیم سمعک مورد توجه قرار گرفته است که به شرح زیر می باشد :
1⃣سن :
با توجه به این که برای بهبود درک گفتار درکودکان نیازمند بهره ی بیشتر برای سطوح ورودی کم هستیم و کمتر احتمال آسیب شنوایی در این ورودی ها نسبت به ورودی بالا مطرح می باشد .بنابراین در این فرمول٬ بهره برای سطوح کم ورودی افزایش می یابدو کاهش در افزایش بهره با افزایش سطح ورودی (نسبت تراکم بالا ) ایجاد می شود .
هم چنین برخلاف NAL_NL1در این فرمول٬ بهره کمتری در بزرگسالان برای سطوح ورودی بالا تجویز می شود.
2⃣ جنس:
از آنجاییکه RECD در مردان کمتر از زنان محاسبه می شود نیاز به بهره بیشتر در مردان نسبت به زنان مدنظر قرار میگیرد. در یک سطح از میزان کم شنوایی 2dB بهره بیشتری در مردان نسبت به زنان تجویز می شود.
3⃣تجویز دوگوشی در مقابل تک گوشی :
با این فرض که شنوایی دوگوشی بلندی بیشتری نسبت به تک گوشی ایجاد میکند . در فرمول تنظیمی NAL_NL2 بهره ی بیشتری را در تجویز یک طرفه نسبت به دوطرفه در نظر میگیرد .در موراد افت متقارن این تفاوت از 2dB در ورودی های زیر 50dBSPL تا 6dB برای ورودی های بالای 90dB افزایش می یابد .
در کم شنوایی نامتقارن با افزایش در میزان عدم تقارن ٬اصلاحیه دوگوشی کاهش می یابد .
4⃣تجربه استفاده از سمعک:
با افزایش در میزان افت شنوایی در کاربران جدید بهره ی کمتری نسبت به افرادی که تجربه ی قبلی استفاده از سمعک را دارند تجویزمی شود .این تفاوت از 0dB در افت ملایم تا10dB در موارد کم شنوایی شدید متغییر است .
5⃣زبان تونال :
در زبان های تونال(چینی) نسبت به غیر تونال (انگلیسی ) بهره ی بیشتری در فرکانس های کم و بهره ی کمتری در فرکانس های بالا تجویز می شود .
دیدگاهتان را بنویسید