مدارات مختلف فیدبک گیری در سمعک از گذشته تا به امروز
فیدبک یک سیگنال پیچیده است که می تواند در مدت زمان کوتاهی شناسایی و حذف شود . معمولا فیدبک را به عنوان یک سیگنال تونال معرفی می کنند، به این معنا که تعدادی تن فرکانس بالا در پاسخ سمعک وجود دارد.
معمولا یک سیگنال تونال غالب در پاسخ سمعک مشاهده می شود اما ممکن است تعدادی قله ی دیگر هم در پاسخ سمعک ایجاد شود . استراتژی های متفاوتی برای فیدبک گیری طی زمان مطرح می شوند .
Adaptive feedback reduction based on gain manipulation:
کم کردن ولوم سمعک یک روش معمول جهت حذف فیدبک در گذشته محسوب می شود . به این ترتیب میزان بهره در کانال فرکانسی که فیدبک اتفاق می افتاد کاهش پیدا می کرد اما میزان کاهش بهره بسته به فرکانس٬کانال و نتیجه ی خروجی متغییر بود . در واقع جهت کشف فیدبک مانیتورینگ انجام می شد ٬ در صورت وجود سیگنال تونال یا سوت ٬ این سیگنال به عنوان فیدبک شناسایی و به شکل اتوماتیک بهره در کانال مدنظر کاهش می یافت تا زمانی که فیدبک ناپدید گردد و اگر سیگنال تونال نبود ماکزیمم بهره در کانال به آن اختصاص می یافت .این استراتژی سبب اختلال در پاسخ فرکانسی سمعک و قابلیت شنیده شدن اصوات گفتاری و محیط پیرامون میگردد.
Adaptive feedback reduction based on notch filtering:
در طی سال های 1980با پیشرفت در حوزه ی دیجیتال جهت کنترل فرکانس های بالایی که ایجاد کننده ی فیدبک بودند فیلتر های چند کاناله توسعه یافتند . معمولا از کانال های باریک فرکانس بالا (۳۰۰۰هرتز ) برای ایجاد ناچ در پاسخ سمعک استفاده می شده تا فیدبک را کاهش دهد . این واقعه نیز روی وضوح و قابل فهم بودن گفتار اثر گذار است .
Adaptive feedback reduction based on phase cancellation:
در این حالت سمعک در مواقع نیاز شکل موج سیگنال ایجاد کننده ی فیدبک را براساس فاز٬دامنه و فرکانس تقلید می کند و با 180درجه اختلاف فاز به خروجی سمعک اضافه میکند به این ترتیب بدون هیچ گونه تغییر در پاسخ فرکانسی و میزان بهره تجویزی سمعک فیدبک حذف می شود . این سیستم با عملکرد سریع خودصدایی بدون اعوجاج و با کیفیت بالا را به کاربران ارائه میدهد
رده های مختلف سمعک pure tone با فیدبک گیری قوی، سریع و بدون کاهش بهره از طریق کنسیلنگ فازی، راحتی و لذت شنوایی را برای کاربران به ارمغان می آورند .
دیدگاهتان را بنویسید