سمعک های قابل کاشت گوش میانی و گروه هدف
در سمعک های قابل کاشت در گوش میانی، یک وسیله ی کوچک در گوش میانی قرار میگیرد که با زنجیره ی استخوانچه ای یا دریچه ی بیضی جفت می شود. در این سیستم سیگنال دریافتی توسط میکروفن خارجی تبدیل به سیگنال الکتریکی شده و به دو حالت سبب حرکت ارتعاشگر کاشت شده در گوش میانی میگردد :
1⃣حالت اول :electeromagnetic میباشد.می دانیم که وقتی یک کویل یک آهنربا را احاطه میکند ٬ نیروی مغناطیسی ایجاد شده سبب حرکت کویل میگردد .بنابراین در وضعیتی که جریان در یک جهت انتشار یابد ٬ کویل در خلاف جهت حرکت میکند و با تغییر جریان نیز راستای حرکت کویل تغییر می کند .این پدیده در بلندگوهای الکترو داینامیک نیز مشاهده میگردد.
2⃣ در حالت piezoelectric ٬ عنصر اصلی piezoelectric می باشد که دارای خاصیت ذاتی تغییر شکل است . این عنصر وقتی تحت نیروی الکتریکی قرار گیرد تحت تاثیر تغییر جریان ٬ تغییر شکل می دهد و از این طریق حرکت ارتعاشگر را کنترل می کند .
❇️ارتعاشگر میتواند در بخش های مختلفی در طول زنجیره ی استخوانچه ای قرار گیرد ( چکشی ٬سندانی یا به شکل پیستون در موارد حذف رکابی٬ جایگزین رکابی گردد ) .در این روش ارتعاشات تولید شده تحت تاثیر حرکت زنجیره ی استخوانچه ای تقویت میشود .
اندیکاسیون تجویز:
1⃣هنگامیکه سمعک های مرسوم قابل استفاده نبوده یا فاقد سودمندی برای کاربر باشد .
2⃣افراد با افت شنوایی ملایم تا شدید حسی عصبی ٬ انتقالی یا mix ,که زنجیره استخوانچه ای در گوش میانی سالم باشد.
3⃣در بیماران با التهاب مزمن کانال گوش خارجی که قالب یا سمعک های مرسوم قابل کاربردنباشد .
مزایا :
۱-در کاشت گوش میانی چون تحت تاثیر حرکت زنجیره ی استخوانچه ای تقویت سیگنال دریافتی میسر میشود، بنابراین کیفیت و وضوح بالاتری در صوت دریافتی نسبت به موارد کاشت BCشاهد خواهیم بود .
۲- در کاربرانی چون موزیسین ها یا پزشکانی که نیاز به کانال گوش باز و شنیدن هارمونیک های صوت دریافتی دارند، این سیستم کمک به دریافت صوتی بدون اعوجاج ایجاد شده به دنبال اثر انسداد میکند .
۳-درک خوب فرکانس های بالا
معایب :
نیازمند مداخله جراحی جهت فیکس شدن ارتعاشگر در زنجیره ی استخوانچه ای
دیدگاهتان را بنویسید