کم شنوایی ناگهانی؛ علائم و درمان
کم شنوایی ناگهانی (SHL) تحت عنوان افت بیش از 30dB در حداقل 3 فرکانس مجاور که در فاصله ی زمانی کمتر از 72ساعت ایجاد شود، اطلاق میگردد. اغلب در سن 60-30 سال شایع بوده و به میزان برابری در مردان و زنان مشاهده می شود .
این نوع از کم شنوایی معمولا یکطرفه بوده و همراه وزوز ، پری گوش و سرگیجه ایجاد می شود .مقادیر افت شنوایی از ملایم تا شدید متفاوت گزارش می شود.SHL موقت یا دائم بوده و در 1/3موارد فرد بیان میکند با کم شنوایی از خواب بیدار شده است .
⭕️اگرچه غالبا بیان میشود این نوع از افت جزء موارد ادیوپاتیک محسوب می گردد اما موارد زیر می توانند به طور موثری در بروز علائم ایفای نقش کنند :
1⃣بیماری های ویروسی
2⃣بیماری Lyme
3⃣اختلالات عروقی
4⃣اختلالات نقص ایمنی ( کوگان )
5⃣فیستول پری لنف
6⃣منییر و میگرن
7⃣تومور آکوستیک
8⃣ریسک فاکتور هایی از جمله :سیگار کشیدن، دیابت و سطح بالای کلسترول
9⃣قرار گیری مداوم در برابر نویز
🔟 اتوتوکسیک و افزایش سن
❇️در تشخیص مبتلایان علاوه بر تاریخچه گیری و تست های پایه ای شنوایی باید بیمار جهت MRI و رد احتمال وجود تومور و نشت مایع مغزی – نخاعی ارجاع گردد.
✅در 60% موارد سیستم به شکل خودبخودی ریکاوری می شود . معمولا افت ناگهانی انتقالی که تحت تاثیر سرومن یا عفونت گوش میانی ایجاد می شود موقت و قابل درمان می باشد .اما در موارد حسی-عصبی باید مداخله ی اورژانسی انجام شود .در صورت درمان در فاصله ی زمانی 48-24 ساعت احتمال ریکاوری بیشتر می باشد.
معمولا درمان با استروئید هایی چون پردنیزولون و….به شکل Oral یا intratympanic با دوز بالا بجز در مبتلایان به دیابت پیشنهاد می شود.
مصرف ویتامین E و C همراه با استروئید درمانی در درمان موارد ادیوپاتیک موثر گزارش می شود .
دیدگاهتان را بنویسید