وزوز ضرباندار
وزوزهای ضرباندار یا pulstatile tinnitus، وزوزهایی هستند که معمولا ریتم آن ها با ریتم ضربان های قلب همزمان می باشد و جزء وزوز های objective طبقه بندی می شوند. در بسیاری از موارد این وزوز ها را به وزوز های عروقی نیز نسبت می دهند بدین دلیل که در اکثر مواقع این وزوز ها در اثر اختلال در سیستم خون رسانی عروق داخل سروگردن گزارش می شود. طبق مطالعات 3% افراد از این وزوز رنج می برند و در بسیاری از موارد این وزوزها در ارزیابی Low pitch هستند.
وزوز های ضرباندار در اختلالات زیر مشاهده می گردد:
🔆BIH(Bening Intracranial Hypertension):
افزایش در فشار مایعات مغزی -نخاعی که معمولا در خانم های جوان به دنبال اضافه وزن گزارش می شود و علاوه بر وزوز٬کم شنوایی ٬ پری گوش٬سردرد و اختلال بینایی را نیز بیان می کنند.
🔆Glomus Tumor:
تومور های عروقی گوش میانی که عروق خونی در هم بافته شده را شامل می شود . این تومور از انشعابات شریان کاروتید ٬ ورید ژوگولار یا عروق تمپان منشاء میگیرد.علامت معمول آن کم شنوایی است که در صورت مسن بودن فرد و رشد کند تومور ٬ جراحی در اولویت های بعدی قرار می گیرد . ضمنا این تومور ها معمولا وزوز های ضربانی بلندی ایجاد می کنند .
🔆Atherosderotic Carotid Artery disease: .
به دلیل افزایش کلسترول در دیواره ی عروق خونی و تنگ شدن عروق که سبب اختلال در جریان خون نرمال می شود وزوزهای ضربانی گزارش می گردد .که معمولا در افراد مسن بدلیل فشار خون بالا٬ کلسترول بالا٬ دیابت ٬ استعمال دخانیات و …مشاهده می شود .
🔆Interacranial Vascular lesion:
این اختلال شامل آنوریسم و ناهنجاری در ارتباطات شریانی-وریدی در مغز می باشد که بسیار خطرناک است و جراحی در اولویت قرار میگیرد .
🔆Middle ear effusion :
التهاب و عفونت گوش میانی واختلال در عملکرد شیپور استاش سبب ایجاد وزوز های ضربانی به همراه کم شنوایی ٬ درد و احساس پری گوش می شود .
🔆Venous hum:
در افرادی که از آنمی یا اختلال عملکردی در غده ی تیروئید رنج می برند به دلیل افزایش جریان خون در سیاهرگ ژوگولار این نوع از وزوز را بیان می کنند که بدلیل حضور این سیاهرگ در گوش میانی واختلات ناشی از خون رسانی می باشد .
🔆Neurologic disorder:
اختلالات نورولوژیکال شامل انقباضات تکرار شونده ی عضله کامی و اسپاسم ادیوپاتیک عضله ی رکابی می شود که اغلب اسپاسم های عروقی با بیماری های نورولوژیکالی چون MS ٬ تومور های ساقه ی مغز و…در ارتباط هستند
🔆در هم بافته شدن شریان ها در محدوده ی سرو گردن
✅در مواردی که منشا وزوز اختلال در خونرسانی در محدوده ی گردن باشد ٬ حرکت و تغییر پوزیشن در گردن ٬ سبب تغییر در وزوز یا کاهش آن می شود .
✅✅در این بیماران الویت با درمان های پزشکی است و در صورت عدم موفقیت و پایدار بودن وزوز اقدامات ادیولوژیک لازم صورت می پذیرد.
دیدگاهتان را بنویسید