سفلیس گوشی و اختلالات شنوایی و تعادلی
سفلیس یک بیماری چند سیستمی است که به وسیله ی باکتری Terponema palladium از طریق تماس با بافت عفونی یا مایعات بدن منتقل می شود و به دو شکل مادرزادی و اکتسابی می باشد .
این بیماری در ۱۵سال اخیر در کشور های اروپایی بیشتر گزارش شده است .
در 70-50درصد موارد این بیماری در مبتلایان به ایدز دیده می شود .
سفلیس گوشی کمتر گزارش می شود. اما در صورت بروز ٬ اختلال شنوایی شدید و سرگیجه را به دنبال خواهد داشت .
❇️سفلیس گوشی شباهت های زیادی به بیماری منییر ٬ فیستول پری لنف٬ کم شنوایی نا گهانی ٬ اختلالات نقص ایمنی گوش داخلی و اختلالات وستیبولار دوطرفه دارد و در تشخیص افتراقی باید دقت لازم را لحاظ کنید . علت درگیری گوش داخلی ارتباط آن با مایعات مغزی -نخاعی از طریق مجرای حلزونی بیان می شود .
⭕️علائم کلی بیماری شامل : اختلالات استخوانی ٬ آنمی ٬ مننژیت ٬ لکه های پوستی و درگیری سیستم عصبی مرکزی … می باشد .
🛑اختلالات حلزونی -وستیبولار شامل کم شنوایی حسی -عصبی که گونه ی مادرزادی آن در کودکان بیشتر به شکل افت شنوایی ناگهانی ٬دوطرفه ٬متقارن و عمیق دیده می شود و در بزرگسالان بیشتر کم شنوایی ناگهانی ٬نامتقارن ٬نوسانی و سرگیجه ..گزارش می شود .
در سفلیس اکتسابی اولیه افت شنوایی دو طرفه ٬متقارن و پیشرونده و در حالت ظهور علائم با تاخیر ٬ افت شنوایی ناگهانی یاتدریجی٬ نامتقارن ٬ درگیری یک گوش و سپس گوش دیگر و شکایت سرگیجه به عنوان اولین علامت دیده می شود که به علت درگیری سلول های مویی تایپ llدر اتولیت ها و مجاری نیم دایره می باشد .
بعلاوه شکایت وزوز و هایپراکیوسیس نیز از طرف مبتلایان بیان میشود
✅درمان :
نوروسفلیس و اتو سفلیس از طریق بررسی مایعات مغزی -نخاعی قابل تشخیص است و معمولا دارو های استروئیدی و پنی سیلین جهت درمان تجویز می شود .
بیشترین بهبودی در پاسخ به درمان در سرگیجه و وزوز در مطالعات بیان می شود .این در حالی است که بهبودی کمتری در شنوایی بیان می شود و معمولا علائم شنوایی برمیگردد . بعلاوه در سفلیس مادرزادی هیچ بهبودی در شنوایی به دنبال درمان گزارش نمی شود .
دیدگاهتان را بنویسید