جایگاه Speech map در روند تنظیم سمعک
در افرادی که دارای شنوایی هنجار هستند آستانه در حداقل سطح شنیداری و موز گفتاری در محدوده ی شنوایی برای تمامی فرکانس ها قرار می گیرد. اما در افراد کم شنوا بسته به میزان کم شنوایی بخشی از صداهای گفتاری خارج از محدوده ی شنیداری بیمار قرارمیگیرد .
در واقع speech map یک روش تاییدی است که جهت اطمینان ازصحت تنظیم سمعک براساس نیاز هرکاربر به کار میرود. این روش کمک میکند از پاسخ فرکانسی سمعک جهت رسیدن به بهترین کیفیت سیگنال گفتاری و اینکه ماکزیمم سطح صدا در سطح ناراحتی شنیداری قرار نگرفته باشد اطمینان حاصل کنید .
روند ارزیابی با استفاده از REM:
1⃣قبل از شروع ارزیابی ادیولوژیست می بایست علاوه بر ارزیابی آستانه ٬ UCL را نیز برای کاربر سمعک بدست آورد .
2⃣قرار دادن probe tube در کانال گوش و در فاصله ی مناسب
3⃣سمعک را در نرم افزار مربوطه تنظیم کرده و در حالیکه مراقب هستید پروب جابجا نشود سمعک را در کانال گوش قرار دهید
4⃣وارد نرم افزار speech map شوید. در محیط نرم افزار آستانه ی بیمار و UCL در ارتباط با موز گفتاری نمایش داده می شود
5⃣ سپس یک سیگنال گفتاری در سطح 65dBSPL ارائه دهید
6⃣ این منحنی را ذخیره کنید
7⃣جهت اطمینان از اینکه سیگنال گفتاری در سطح ناراحتی شنیداری قرار نگیرد. یک سیگنال گفتاری بلند( 90-85 دسی بل ) را به بیمار ارائه دهید و خروجی سمعک را در کانال ارزیابی کنید . به دلیل بلند بودن صدا ٬ پیش از ارائه سیگنال به بیمار هشدار دهید .
8⃣در صورتیکه واکه و همخوان های گفتاری برای بیمار قابل شنیدن نباشند یا اصوات بلند گفتاری از UCL کاربر تجاوز کند باید در تنظیم سمعک ( میزان بهره ، MPO و تراکم ) تجدید نظر کنیم .
فواید استفاده از speech map در فیتینگ سمعک:
🔅تمرکز بر اهمیت توانایی کاربر در دریافت گفتار دیگران و برقراری ارتباط
🔅 به کار گرفتن کاربرو خانواده ی وی در پروسه ی فیتینگ ( اجازه میدهید که تفاوت های فرد کم شنوا در دریافت سیگنال گفتاری در حالت با و بدون سمعک با استفاده از موز گفتاری برای کاربر و اطرافیان قابل لمس باشد )
🔅 افزایش احتمال موفقیت در فیتینگ سمعک و کاهش نارضایتی بیمار
دیدگاهتان را بنویسید