انواع مواد قالب گیری سمعک
مواد قالبگیری سمعک به سه گروه تقسیم می شوند:
✅acrylic:
این مواد جزء مواد سخت طبقه بندی میشوند.اگر بیمار شما دارای گوشی با بافت نرم باشد و پوست خاصیت الاستیسیته ی خود را از دست داده باشد( مانند افراد مسن ) ٬ با مواد acrylic به راحتی میتوان در این بیماران برای انجام قالب گیری مانور داد . تنها استثنا در افراد با بافت نرم نوزادان و کودکان هستند که به دلیل داشتن بافت حساس گوشی به ندرت استفاده از این مواد پیشنهاد میگردد . هم چنین در افراد دارای کلاپس کانال گوش و افراد دارای مجرای گوش باریک و پرپیچ و خم باید از این مواد استفاده کرد. استفاده از این مواد معمولا در افت های کمتر از شدید توصیه میگردد.
مزایای استفاده از این مواد: اصلاح اسان قالب و تعبیه ونت و تیوب گذاری ٬ راحتی کاربر در گذاشتن و برداشتن قالب است .
معایب : ایجاد جراحت و دردناکی در گوش کاربر ٬ عدم انعطاف پذیری قالب و مستعد بودن قالب برای ایجاد نشتی می باشد .
✅Vinyl:
این مواد با عنوانPVC نیز مطرح میشوند و در گروه مواد نیمه سخت قرار میگیرند . این قالب ها تا هنگامی که با پوست تماس ندارند تقریبا سخت هستند ولی به محض گذاشتن برروی گوش با حرارت بدن به ارامی نرم تر می شوند. این مواد نسبت به مواد قبلی نرم تر بوده و می تواند در رده ی سنی کودکان نیز استفاده گردد.
مزایا: seal شدن بهتر قالب در کانال نسبت به مواد سخت
معایب: احتمال نشتی بالا ٬ طی زمان تغییر رنگ داده و نیاز به تعویض قالب نسبت به دیگر مواد قالب گیری بیشتر است . در افراد مبتلا به آلرژی توصیه نمی گردد
✅Silicone :
جزء مواد قالب گیری نرم و لاستیکی محسوب میشوند . این مواد در افراد با بافت نرم و شل لاله گوش پیشنهاد نمی گردد بلکه قالب پیشنهادی در نوزادان و کودکان می باشد .
مزایا: انعطاف پذیری٬ seal شدن مناسب قالب و اجازه ارائه ی بهره بالا بدون نگرانی فیدبک٬ دوام بالا و مناسب برای تجویز در موارد آلرژی
معایب: ایجاد مشکل برای کاربر در گذاشتن و برداشتن قالب ٬ خصوصا در کاربرانی که اولین تجربه ی استفاده از سمعک را دارند.
معمولا تعبیه تعدیلات در این نوع قالب ها کار دشواری است و ونتینگ در این نوع قالب ها عملکرد مناسبی انجام نمی دهد. چرا که این نوع قالب نرم بوده و در شرایط مختلف معمولا روی هم خوابیده و قطر ونت و سندبور کاهش می یابد.
دیدگاهتان را بنویسید