انواع قالب سمعک
در مواردی که سمعک پیشنهادی از نوع پشت گوشی باشد٬ شما نیاز دارید قالب مناسب را بسته به میزان افت شنوایی و ویژگی های بافتی گوش کاربر برای سمعک انتخابی سفارش دهید .
✳️قالب full shell:
این قالب ها تقریبا تمام صدفه را پرمی کنند و قسمت هلیکس لاله ی گوش هم جز این قالب ها می باشد. جایگذاری و برداشتن این نوع قالب ها دشوار است. هرگاه نیاز به راحتی بیشتری برای گذاشتن و برداشتن قالب باشد ، قسمت هلیکس را باید حذف کرد. همچنین این نوع قالب ها به علت توپر بودن وزن زیادی دارند که این موضوع در افراد دارای بافت نرم لاله ی گوش باعث تغییر حالت لاله در اثر گذاشتن سمعک برروی گوش می شود و معمولا در اطفال این نوع قالب توصیه نمی شود . این قالب برای انواع افت از ملایم تا عمیق مناسب است .
✳️قالب Half shell:
این قالب همان قالب فول شل است، اما دیگر دارای قسمت هلیکس نمی باشد. گذاشتن و برداشتن ان اسان تر است ولی قابلیت نگه داری آن در گوش کمتر است. این نوع قالب توانایی خوبی در رفع نشتی و کاهش فیدبک دارد. در افرادی که همزمان نیاز به قابلیت نگه داری در گوش و کاهش احتمال فیدبک هست استفاده از این نوع قالب مناسب تر می باشد . این نوع قالب در افت های ملایمتا شدید پیشنهاد میگردد .
✳️قالب Shell:
این قالب حالت توخالی قالب های فول شل می باشد. در این نوع قالب ها قسمت خارجی صدفه قالب به حالت گود و توخالی ساخته می شود.این قالبها وزن کمتری داشته و برای اطفال مناسبتر می باشند. این قالب ها بعد از قالب های فول شل بیشترین اثر کاهش فیدبک را دارندوبرای افت شنوایی شدید از half shellمناسب تر هستند .
✳️قالب Skeletone :
این قالب ها جهت فراهم کردن قابلیت نگه داری بیشتر در گوش تولید شده است. در این قالب ها قسمت مرکزی کونکای قالب حذف شده و قسمت هلیکس باقی می ماند. این قالب ها جهت گذاشتن و برداشتن نسبتا راحت ترهستند . اما احتمال بروز فیدبک اکوستیکی در این نوع قالب ها به نسبت بیشتر است. در شرایطی که مجرای گوش بسیار پر پیچ و خم است، یا اختلالی در TMJ وجود دارد و حرکت عادی ندارد، هم چنین در مواردی که قسمت غضروفی کانال گوش حرکت زیادی دارد و احتمال وجود کلاپس مطرح میشود ٬این نوع از قالب ها مناسب تر هستند .
✳️قالب Semi Skeletone :
مشابه اسکلتون می باشد تنها حلقه پشتی از قالب حذف میشود . به راحتی گذاشته و برداشته میشود ومناسب برای افراد با محدودیت عملکرد می باشد . این نوع قالب انتخاب مناسبی برای افرادی است که لاله گوش در آنها به شکل غیر طبیعی مسطح وصاف است .
✳️قالب Canal:
این نوع قالب ها سایز بسیار کوچکی دارد، به راحتی قابل جایگذاری و برداشتن است ، اما توجه کنید که این نوع قالب احتمال فیدبک را هم افزایش می دهد، این قالب برای افت های کم مناسب است. هم چنین در افرادی که مجرای گوش بسیار پرپیچ و خم یا بسیار باریک دارند. قابلیت حفظ و نگه داری در گوش در این قالب ها مناسب نیست ٬ زیرا این قالب ها برای seal شدن مناسب نیاز به کانال گوش طویلی دارند تا قالب به ظرافت در ان قرار گیرد .
وقتی افت شنوایی کم باشد و راحتی استفاده در اولویت باشد این نوع قالب بسیار مناسب است.
✳️قالب Canal lock:
این نوع قالب ها فقط قسمت کانال را می پوشاند، ولی دارای یک قفل کوچک در قسمت خلفی کونکا بوده تا قابلیت نگه داری قالب را در گوش افزایش دهد . احتمال فیدبک در این قالب ها افزایش می یابد. ولی راحتی استفاده و گذاشتن و برداشتن در این قالب بیشتر است. در افت های کم که نیاز به قابلیت نگهداری بیشتر قالب در گوش نسبت به حالت کانال مد نظر باشد این قالب ها کاربرد دارد. در افراد با مجرای گوش پرپیچ و خم و احتمال وجود کلاپس هم کاربرد دارد. جایگذاری این قالب ها کار راحتی است.
✅✅نمونه ای از انواع قالب های معرفی شده را در تصاویر زیر مشاهده میکنید:
دیدگاهتان را بنویسید