دیابت،کم شنوایی و تجویز سمعک
دیابت شیرین به معنای ابنورمالی در سطح قند(گلوکز ) خون و ادرار می باشد. در واقع به دلیل اختلال در ترشح و جذب انسولین توسط سلول های بدن ٬ سطح گلوکز در خون افزایش یافته و از طریق ادرار دفع می شود .
دو نوع دیابت وجود دارد :
◀️تایپ I (دیابت جوانی)
این نوع با عنوان دیابت وابسته به انسولین بیان می شود که سن تشخیص آن40-8 سال می باشدو در صورت عدم پیگیری پزشکی ٬ اختلال بینایی٬ کاهش وزن و نوروپاتی را به همراه دارد .
◀️تایپ II:
در بزرگسالان بالای 40سال و در خانم ها شایع تر از مردان گزارش می شود. در 80%موارد با چاقی و اضافه وزن در ارتباط است.
✅در سیستم شنوایی و دهلیزی به دنبال دیابت و تغییر در تعادل PH مایعات گوش داخلی(درصد پتاسیم و سدیم اندولنف و پری لنف ) واختلال در عملکرد striavascularis که وظیفه ی تغذیه ی حلزون و دستگاه شنوایی را بر عهده داردسبب تاثیربر امواج حلزونی (CM.SP ) می شود .
در افراد دیابتیک شانس کم شنوایی ۲برابر افراد هنجار بیان می شود.
❇️در روند تجویز سمعک موارد زیر را در نظر داشته باشید:
🔆 افزایش حساسیت نسبت به قالب های سمعک که ناشی از آتروفی بافت کانال گوش خارجی می باشد. بنابراین به دلیل آلرژی، استفاده از قالب های مناسب و شفاف پیشنهاد می شود .
🔆توجه کنید که بدلیل پوسته پوسته شدن بافت سطحی کانال گوش ٬ PH محیط کانال برای رشد قارچو باکتری مناسب بوده و استفاده از قالب سبب بسته شدن کامل کانال شده و احتمال عفونت را افزایش می دهد .
🔆ابنورمالی در رشد بلندی که بدلیل رکتوتمنت در حلزون یا نورپاتی و تاثیر بر عصب شنوایی می باشد.
🔆احتمال درگیری سیستم عصبی مرکزی شنیداری و اختلال در درک گفتار که ناشی از نوروپاتی و دمیلینته شدن عصب شنوایی می باشد.
✅پیگیری و درمان :
حتما چک سالیانه شنوایی را جدی بگیرید و علاوه بر درمان پزشکی ٬ کنترل فشار خون ٬ کنترل وزن و ورزش روزانه را به مراجعین خود پیشنهاد کنید
دیدگاهتان را بنویسید