تاثیر موسیقی بر کودکان و بزرگسالان کم شنوا
کم شنوایی بر مهارت های اجتماعی و شناختی فرداثر گذار است. اختلالات شنیداری کودکان که منجر به اختلالات زبانی نیز می شود سبب محدود شدن گنجینه لغات ٬ اختلال در یادگیری کلمات دارای چند معنی٬ اختلال در مهارت های آکادمیک شامل خواندن ٬ نوشتن و… می شود
یکی از راه های موثر بر پیشرفت این مهارت ها در افراد کم شنوا موسیقی درمانی بیان شده که پس از جنگ جهانی اول در آمریکا مطرح شد . درک موسیقی به مراتب از گفتار پیچیده٬ در دسترس تر است اما باید در فرد کم شنوا ٬ گنجایش جهت شنیدن و درک موسیقی وجود داشته باشد.
❇️موسیقی درمانی بر تربیت شنیداری ( توجه به اصوات ٬ شناسایی و برچسب زدن به صداها٬مکان یابی ) ٬ افزایش استفاده از باقی مانده شنیداری٬ درک گفتار و پیشرفت های زبانی فرد موثر است.
طی درک موسیقی ٬ فرد باید قادر باشد اصوات را براساس زیر و بمی٬ duration ٬ شدت و طنین از یکدیگر تمایز دهد که کمک به توجه بیمار به سیگنال دریافتی و درک تفاوت های بین اصوات می کند
✅موسیقی درمانی در کم شنوایان در تسریع یادگیری و استفاده از زبان٬ افزایش اعتماد به نفس ٬ بهبود کیفیت سیگنال تولیدی فرد کم شنوا واستفاده از اصول ریتم و آهنگ در درک و بیان گفتار اثر گذار می باشد.
🔆آواز خواندن و بازی کردن در کنار موسیقی ٬ کمک به بیان احساسات فرد میکند. بنابراین موسیقی به همراه ترانه های قابل درک برای فرد کم شنوا تاثیر چشم گیری بر احساسات ٬ اعتماد به نفس و تعاملات فرد دارد .
نظریه موسیقی درمانی در دیگر بیماری ها مانند اختلات فیزیکی٬ ذهنی و روانی نیز موثر گزارش شده است .
دیدگاهتان را بنویسید